top of page

Online szülésfelkészítő
a Kompetens Anyával! 

6 alkalmas interaktív szülésfelkészítő tanfolyam, hogy a szülésen ne csak túl legyél, hanem meg is éld minden pillanatát!

"Honnan tudhatom hogyan kell szülni? Nagyon fáj? Valóban kell gátmetszés? Te jó ég, szét fogok repedni? Én is tudok majd szoptatni?"

​Kedves Kismama,


a fenti kérdések biztosan benned is felmerültek, mióta tudod, hogy a kisbabád a szíved alatt növekszik. A várandósság a testet és lelket is egy folyamatos változásban tartó állapot; a szülés ennek a 9 hónapig tartó folyamatnak az intenzív lezárása- egy újabb, óráról órára, percről-percre zajló (át)alakulás. Az ismeretlentől való félelem, a millió helyről özönlő tanácsok és egymásnak ellentmondó információk leginkább csak összezavarnak és további szorongásokat okoznak benned. Sokszor a tudás az, ami a segítségünkre lehet. A tudás arról, hogy mi miért történik a testedben, a tudás arról, hogy milyen jogaid vannak kórházi szülés esetén, hogy mire számíthatsz a magyarországi szülészeti ellátás során.
A Kompetens Anya szülésfelkészítő tanfolyamon beszélgetős, interaktív módon 15 év tapasztalatával adunk át Neked minden olyan tudáson alapuló információt a várandósság, szülés és a gyermekágy kapcsán, ami eloszlatja a félelmeidet és választ kapsz a benned felmerülő kérdésekre.

“Rengeteg szülésfelkészítőt tartanak kismamák számára, de a kompetens anya nem csak abban segített, hogy rámutatott, a várandósság, a szülés és a gyermekágy alatt mire számíthatok – Julcsi és Bori felkészítője azért volt különleges, mert ráébresztettek, hogy a millió tanács mögött a legfontosabb hogy a saját belső megérzéseimre érdemes leginkább hallgatni.” /Nóra/ 

Rita_színes_web_062.jpg

Mantránk:

- A testem tudja, mit kell tennie

- A méhem tudja, mit kell tennie

- A babám tudja, mit kell tennie

Miben egyedülálló a Kompetens Anya szülésfelkészítő tanfolyama?

  • A kórházi szülésfelkészítőktől eltérően a testben zajló folyamatok mellett a lelkedben zajló változások is fontos szerepet kapnak.

  • Evidencia alapú tudást adunk a kezedbe az “így szoktuk” szemlélet helyett. 

  • Megtanítunk, hogy legyél képes arra, hogy kompetens személyként kezeljenek a szülésednél és ne a fejed felett hozzanak döntéseket!
  • A szülésre egy természetes folyamatként tekintünk, amelyre Te is képes vagy, csupán annyi szükséges hozzá, hogy meghalld lelked suttogását, és elkezdj hinni a tested, a méhed és babád tudásában, bölcsességében!

  • Megcáfoljuk a szülést körülvevő városi legendákat, a kórházi protokollra épülő tévhiteket, amelyek oly gyakran okoznak szorongást a kismamákban.

  • Felkészítünk a szülés utáni időszakra: a gyermekágyi napokra és a szoptatásra.

  • A 6 alkalmas csoportos tanfolyam során egy megtartó, biztonságos közeget kapsz támaszul, ahol minden kérdésedet bátran felteheted. 

A 6 alkalmas online szülésfelkészítő kurzus során interaktív módon beszélgetünk olyan témákról, mint:

Hogyan indul a szülés?

Hogyan ismerhetők fel a szülés egyes szakaszai?

5+1 természetes módszer a fájdalom enyhítésére!

Hogyan segíthet a kísérő a vajúdás alatt?

A kórházban minden beavatkozásra igent kell mondanod?

Mi történik a szülés után? - a gyermekágyi időszak kihívásai

Te is tudsz szoptatni! - mese a szoptatásról 


A tanfolyam harmadik alkalmától szeretnénk, ha a párod, vagy a szülésnél jelenlévő személy is Veled lenne, hogy megmutathassuk és kipróbáljátok a páros vajúdó és szülőpozíciókat! 

Hogy miben segíthet neked ez a tanfolyam?

Képes leszel kompetens személyként részt venni a szülésedben. A tudás képessé tesz arra, hogy ne helyetted és a fejed felett hozzanak döntéseket, hanem veled együtt

Képes leszel felismerni, hogy mely beavatkozások indokoltak ténylegesen és melyek szolgálják csupán a vajúdás idejének csökkentését. 

Képes leszel mindezek által azt érezni, hogy részese voltál a szülésednek és nem csak megtörténtek veled a dolgok. Ez pozitívan befolyásolja a szülésélményedet, valamint könnyebbé teszi annak feldolgozását a későbbiek során. 

A visszajelzések alapján pedig ezekben segít neked a szülésfelkészítő tanfolyamunk:

"Amit kaptam tőletek és a tanfolyamtól, az egy elképesztően jó visszaigazolás volt arra a korábbi gondolatomra, hogy erre mi, nők, képesek vagyunk. Hogy ott van bennünk minden, ami egy átélt, megélt szüléshez kell. És nem csak mi (fejben), hanem a testünk és a még meg nem született babánk is pontosan tudja, hogy mit kell tennie.

És ami nagyon fontos: hogy merjünk kérdéseket feltenni, annak érdekében, hogy tisztában legyünk, kompetensek legyünk a velünk történő eseményekkel kapcsolatban egy ilyen nem mindennapi helyzetben" /Eliza/

A felkészítőt tartják:

 

Halmos Júlia, kétgyermekes anya, dúla, bábatanonc, kismama és babás jóga oktató, hatha- és gerinc jóga oktató, önkéntes szoptatási segítő, MBCP Mindfulness meditációs tanár.

Julcsi gondolatai a szülésfelkészítő tanfolyamról:Célunk, hogy a háborítatlan szülés fogalma ne csak egy vágyálom legyen, hanem minden Nő alapjoga azáltal, hogy a szüléssel, várandóssággal, szoptatással, anyasággal kapcsolatos tévhiteket eloszlatjuk a leendő anyákban és tudáson alapuló magabiztosságot adunk.”

Csicsák Bori, kétgyermekes anya, dúla, kismama és babás jóga oktató, hatha jóga oktató, önkéntes szoptatási segítő.

 

Bori gondolatai a tanfolyam kapcsán:

“Hogy ha egy szülő kompetens maradhat a szülésében, attól függetlenül gyakorlatilag, -most kis túlzással,- hogy hogy alakul, volt-e beavatkozás, mi volt a végkifejlet, egy sokkal ideálisabb szülésélménnyel fog végződni a dolog. Egyáltalán nem mindegy, hogy ő döntéshelyzetben volt-e, vagy pedig a feje felett

döntöttek.”

A következő tanfolyam időpontja: 2024. május 15. szerda, 18:30-20:30, szerdánként 6 héten át
A tanfolyam díja: 49.500.-ft/főA tanfolyammal kapcsolatos kérdéseidet itt teheted fel:

kompetensanya@gmail.com "szülésfelkészítő" tárggyal

Egyéni formában is tudsz jelentkezni szülésfelkészítőnkre. 

Ez esetben a tanfolyam hossza lerövidül, az előre megbeszélt időpontok 3-4 alkalomra módosulnak. Ezesetben írj rövid üzenetet a fentebbi e-mailre! 

21_edited.jpg
bottom of page