top of page
Halmos Júlia
DSC06245.jpg
Hatha-, gerinc-, kismama- és babás jóga oktató, dúla, MBCP Mindfulness Meditációs tanár, önkéntes szoptatási segítő
A Youlia Yoga Online stúdió alapítója :)

Köszöntelek! :)

 

A nevem Halmos Júlia. 2008 óta oktatok jógát. Az első képzésem által egy új és tanulságágos útra léptem és mai napig ezen az úton haladok.

Kerestem valamit már egészen fiatalon, valamit, ami túl mutat azon, amivel minden nap találkozom, túl az anyagi síkon. Hittem a túlvilágban, az ujjászületésben, a mozgás erejében....

 

Fokozatosan mélyűltem el a jóga világában, ismerkedtem meg ezzel a csodával. Mindig annyit mutatott magából, amennyit elbírtam, amennyit be tudtam integrálni az életembe. És amikor szükségem volt valamire, ami energiát ad az élet erőpróbáinál, a jóga által mindig kaptam erőt és ráébredtem, hogy én magam vagyok ennek az erőnek a forrása. Hitem lett magamban, a világ(om)ban.

Az első képzésem a kismama jóga oktataói volt 2008-ban, melyet akkor kezdtem el, amikor várandós lettem a fiammal. Megszületése után nem sokkal ( vele együtt :) ) végeztem el a Baba Mama oktatóit, minkettőt még a budai Asramban, Kotroczó Anikónál. Az első képzés alapvetően meghatározta a hozzáállásomat a jógához, az emberekhez, a várandóssághoz, és még a tanfolyam ideje alatt eldöntöttem, hogy egyszer én is dúla leszek. 10 évvel később 2018-ban került erre sor. Tanárom akkor is Anikó volt. Mindig hálás leszek azért, amit ezeken a tanított nekem.

Második gyermekem születése után 2012-ben lettem gerincjóga oktató és  2013-tól kezdtem hatha jógát tanítani.

A kundaliní jógának köszönhetően, melyet 2016-ban kezdtem megismerni Bujáki Gabi vezetésével, nagyon sok mintát, habitust, sikerült átírnom, átfornálnom magamban. Elfogadóbb, tudatosabb lettem magammal és leginkább elkezdtem még inkább megismerni a saját működésem. 

Ez vezetett el '17-ben a OneBrain Kineziológus képzés első két moduljára és egy évvel később a dúla képzésre.

 

Mindezek közben, 2016-ban a Downdog Jóga stúdióban Pelsőczy Petrával indítottuk el első hatha jóga oktatói képzésünket, melyet még további 7 követett 2020-ig. A fenti tanfolyamokon kívül ezek a csoport vezetések is hozzájárultak ahhhoz, aki ma vagyok. Hatalmas tapasztalás csoportot vezetni, főleg úgy, ha ezzel mások életének része lehetsz, és a saját tapasztalatod által mutathatsz irányokat, szemléleteket. A segítségeddel az emberek megváltoznak, jobban érzik magukat a bőrükben és ezáltal megtalálják azt az utat, amit régóta vágynak és keresnek. 

Csorportot vezetni ugyanakkor nagy kihívás és még nagyobb felelősség. Ha egy szóval kellene elmondanom, hogy mi a legnagyobb tanítás a jóga és a tanítás által, akkor az az alázat lenne. Alázat. Mindig. Mindenben. Minden és mindenki felé. Saját magad felé is. És ez magával hozza a szeretetet, a tiszteletet és az ítélkezés mentességet, az elfogadást. Ezeket a varázsszavakat szemelőtt tartva ígyekszem élni, jól és tudatosan élni és tanítani. Nem mindig könnyű, és nem is megy tökéletesen. :)  A szándék a lényeg, az út. 

2019-ben indítottam el az kismama jóga oktatói képzésemet, mely 2020 szeptemberétől a hatha képzésemmel együtt a Europian Yoga Alliance által elismert és akreditált kurzusok. Úgy érzem, hogy ezeknek a vezetése közben váltam igazán tudatossá és lettem igazán Nő, Anya, Asszony. És megértőbb, elfogadóbb és intuitívabb tanár. Végtelen hála van bennem minden és mindenkifelé, aki bármilyen módon részt vett ezekben a csoportokban- akár, mint tanuló, akár mint társ vagy vendég tanár. És végtelen hálát érzek a családtagjaim felé, akik "elviselik", hogy ez a hivatásom és küldetésem.

 

A jóga - ahogy sokan mások is mondják- önismereti út. Ezen az ösvényen haladva megtanulod szeretni és elfogadni magad, és ezáltal másokat. Felelősséget vállalsz magadért, a gondolataidért a tetteidért és ezek következményeiért. És hited által, egyre növekvő bölcsességed által felismered majd, hogy nincs jó vagy rossz döntés, történés. Minden okkal lesz az életedben, és Te magad vagy az ok minden történésben.

 

Hiszem, hogy azért vagyunk itt a Földön, hogy megismerjük, megszeressük, elfogadjuk Önmagunkat. Azért vagyunk itt, hogy jó legyen nekünk, jó dolgok történjenek velünk és ez Önismeret nélkül nem történhet meg. A jóga egy eszköz, megtalálni önmagad, és a helyed a világban, hogy közelebb kerülj magadhoz, ahhoz a tiszta fényhez, ami vagy.

Szeretettel várlak képzéseimen, workshopjaimon és óráimon! :) 

(A Blog bejegyzésekben részletesebben is bemutatkozom! )

 

Peace & Love

Follow Me!

  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
Városliget 2016

Városliget 2016

Talán 2015-ben vagy 2016-ban történt, hogy május 1-én a Gerilla jóga szervezésében többed magunkkal tartottunk jóga órákat- csendes, passzív tüntetésként a fák kivágása ellen.

A38 Hajó

A38 Hajó

Talán 2015-ben vagy 2016-ban találtam ki, hogy jó lenne jógázni egyet a hajón. :) Havi 1x tartottam azon a nyáron, relative nagy érdeklődést kiváltva :)

Downdog Határidőnapló

Downdog Határidőnapló

A Downdog Jóga stúdióban 2013-2020 között tanítottam. A stúdió vezető felkérésére vállaltam el, hogy fotó alany legyek. 2017

Kültéri fotózás megint határidőnaplóhoz

Kültéri fotózás megint határidőnaplóhoz

Ezt a fotót is Fritz Katim lőtte! :)

Amerikai focisták a jóga órán

Amerikai focisták a jóga órán

50 pasi egy Julcsi Ezt nem magyarázom túl, felkértek, én meg mentem :)

Jógatábor

Jógatábor

Téklesz Dinussal, barátnőmmel és oktatótársammal zárjuk épp szokásos évi zebegényi táborunkat :)

Jógatábor 2015 körül

Jógatábor 2015 körül

Élő gitárzenére jóga órát tartani, oh, te jó ég, annyira fantasztikus volt! Köszi, Peti! :)

Még egy jógatábor

Még egy jógatábor

Fritz Kati barátnőm és oktatótársammal 2019-ben tartottuk meg első női táborunkat...hát, katartikus volt!

Downdog Shakti

Downdog Shakti

Ez volt szinte az első kép, ami készült a 2019-ben megnyílt kis stúdiómban. Sajnos, a Covid 19 miatt be kellett zárni, de egy álom vált valóra, amikor létrehoztam! Remélem a Te álmaid is valóra válnak!

Kismama

Kismama

Oktató társam és barátnőm, Csicsák Borin pocakját csodálva. Azóta a pocaklakó megszületett :)

IMG_0195

IMG_0195

IMG_9361

IMG_9361

Jelenleg nincs semmi foglalható. Gyere vissza később.
bottom of page