top of page
281541209_537711687938618_2570319088570869666_n.jpg
  • Facebook

Lakatos Dóra

Női és gyermek jóga oktató, kultúrális antropológus, India kutató, 3 gyermek édesanyja

Családunkban bizonyos szinten mindig jelen volt a jóga, nagymamám és édesanyám is jógáztak. Én magam Indiával, a jóga alapjaival 2001 körül kezdtem el mélyebben foglalkozni, antropológusként. Ezeknek a kutatásoknak az eredményeként kétszer fél évet Indiában is eltöltöttem, ahol valláskutatással, indiai törzsek kutatásával foglakoztam. Az utazások, kutatások eredményeiről két dokumentumfilmem készült és számos tanulmányt írtam, előadásokat tartottam, illetve képeinkből kiállítások nyíltak.
Ekkoriban még inkább csak a filozófiai alapok,a rádzsa jóga, a bhakti jóga, a mantra jóga útja vitt magával. Mikor 2007-ben várandós lettem Bori lányommal, akkor mindennapjaimnak egyre fontosabb része lett a hatha jóga is. Várandósan kismama jógát végeztem otthon, aztán gyermekem születése után együtt jógáztunk, mindig a korának megfelelő módszerekkel. Mikor testvérei, Balázs és Sára is megszülettek, akkor döntöttem el, hogy a családi jógaórákat akár több gyermekkel is megoszthatnánk, ezért elvégeztem egy gyermekjóga oktatói tanfolyamot.
2014-től gyermekjóga órákat tartottam, főleg az óvodás korosztály számára. A gyermekjóga órák mellé hamarosan csatlakoztak női jóga óráim, magánóráim illetve 2015-től suli jóga óráim is, ahol a kiskamaszok számára tartok órákat 9-14 éves korig. A rendszeres órák mellett Csuday Dórival közösen tartok női elvonulásokat, családi jóga táborokat.

bottom of page