top of page
165966367_432724048024191_30111378003660

Csicsák Bori vagyok, anya, hatha jóga ás kismama jóga oktató, dúla.

2016. áprilisában végeztem el a hatha jóga oktatóképzést, és el is kezdtem jógaórákat tartani. Mivel kezdőknek hirdettem meg az órát, gyakran jöttek kismamák is. Ezzel párhuzamosan nagyon közelről figyeltem a Másállapotot a szülészetben! csoport munkásságát és mivel egyre több információ jutott el hozzám a hazai állapotokról, ami laikusként - és úgy, hogy még a közelében sem voltam az anyaságnak - torokszorító volt, elkezdtem tájékozódni a témában, egyre több cikket és könyvet olvastam el arról, hogy hogyan kellene, hogyan lehetne ezt jól a várandósság és a szülés körüli eseményeket.

2017. decemberben végeztem el a kismamajóga oktatóképzést (Sarasvati Alapítvány). E közben egyre jobban fordult a figyelmem a szülés felé, így 2018. márciusban elvégeztem a Sarasvati Alapítvány dúla képzését.

Amit keresek és amiben igyekszem segíteni a hozzám fordulókat:

- Hogyan lehetne jól szülni ma Magyarországon,

- Hogyan lehet megerősíteni az anyákat abban, hogyan csalogassák vissza azt az ősi hitüket, miszerint tudnak szülni, - Hogyan lehet talpon maradni a mostani rendszerben, hogy ne daráljon be,

- Hogyan jöjjenek ki a szülőszobáról úgy a szülők, hogy kompetensnek érzik magukat!

Ezek szerintem megerősítő segítséget nyújthatnak abban, hogy kiegyensúlyozott anyák és családok induljanak útjukra. Szeretnék ezekben az "elindulásokban" jó és támogató szerepet betölteni.