top of page
CYS-200.png

Hatha jóga oktatóképzés- Kicsit másképp!

200 óra, maximum 8fő, online is 
2021. szeptember 25-től

A Yoga Alliance által minősített, akkreditált képzés

Manapság a nagyobb stúdiók ontják magukból a frissen végzett felkészült (vagy kevésbé felkészült) oktatókat. Vélhetően nagyobb reklám büdzsével rendelkeznek, mint én, mégis megpróbálom, sőt, ahogy Yoda mondja, megteszem és elindítom a saját, kiscsoportos oktatóképzésemet. 🙏
A tömeges oktatásban régóta nem hiszek.
(Bár évekkel ezelőtt volt, hogy 17-en vették részt a képzésen... ekkor még a Downdogban tanítottam.)
De a (számomra) hatalmas létszám miatt, így utólag úgy érzem - és valószínűleg akkor is úgy éreztem -, hogy nem jutott mindenkire annyi figyelem, mint amennyit valóban szerettem volna adni.

A tapasztalatom az, hogy végül sokan vannak, akik nem érzik magukat még félkészültnek a tanításra a kurzus végén és sokszor előfordult mióta képzéseket vezetek, hogy végül a tanfolyam közben ismerte fel a résztvevő, hogy nem is szeretne tanítani, mert sokkal inkább csak a saját gyakorlást szeretné elmélyíteni.
Persze olyan is volt, hogy már a tanítás során fogalmazódott ez meg benne és olyan is akadt, aki úgy állt hozzá, hogy nem szeretne tanítani és a tanfolyam végére ez megváltozott.

Mindezeken lamentálva a következőkre jutottam:

1. A képzés mindenképp kiscsoportos lesz, biztonságos, egymást támogató, elfogadó 8 fő. Célom ezzel az, hogy mindenkire elég figyelem jusson és megtaláld a saját tanári stílusod a saját szavaid, instrukcióid. Megleld magadban azt a varázserőt, ami vezetni fog a további életed folyamán.


2. Úgy is csatlakozhatsz, hogy ha úgy érzed, nem szeretnél tanítani, de többet akarsz tudni a jóga magával ragadó, élet (szemlélet) megváltoztató világáról! Szeretnéd érteni az ászanák működését, saját magad, a tested működését és vele kóstolnál mindenbe, ami a jógával együtt jár az ászanákon túl.

Ezért két ára lesz a tanfolyamnak - egy tanári és egy nem tanári. Két féle szemszögből tanítok majd, ugyanaz az elméleti tananyag, de más a gyakorlat.


És persze, az is lehetséges, hogy utólag, a tudásod kiegészítve egyszer mégis tanárrá válj, ha szeretnél!

Hogy mit ad ez a képzés?

A tanfolyam betekintést ad a jóga csodás, és gazdag világába.
A védikus írások és az újkori mesterek, tanítók könyvein keresztül ismerkedünk a jóga filozófiával -, és így önmagunkkal.
Az ászanák helyes kivitelezésén túl, megtanulod az igazításukat, azt hogy mire kell figyelni egy-egy testtartásnál - milyen sérülés, ill. veszély van benne, hogyan könnyítsd egy gyakorlónak, ha kell, és hogyan nehezítsd, ha arra van szükség.
Beszélünk az ayurvéda szerinti testtípusokról, és mantrák, mudrák erejéről. Vendégelőadók segítségével mélyedünk el a tanítás varázsában, így téve színesebbé az évet, gazdagítva a rálátást arra, hogy a tanítás mennyire lehet összetett és egyszerre katartikus is egyaránt!

A képzéssel olyan útra lépsz, melynek során közelebb kerülsz magadhoz, jobban megértheted magad, másokat, a miérteket, és az út végén megélheted azt a csodát, azt a fényt, ami Te magad vagy. 

A legtöbb tapasztalat a tanítás révén szerezhető, épp ezért a tanfolyam gyakorlatorientált, hogy minél hamarabb érezd jól magad óraadó tanárként. Pozitív következménye jótékony lelki és testi átalakuláshoz vezet egyaránt! :) 

Ha nem vagy abban biztos, hogy szeretnél majd tanítani, de érdekel ez az út, ez a képzés, a témák, a csoportmunka, akkor is jelentkezz nyugodtan! :) Ha nem szeretnél majd végül tanítani, nem kell vizsgáznod. 

A képzés kiscsoportos, maximum 8 fő a létszám, hogy mindenkire jusson elég figyelem, hogy megtaláld saját tanítási stílusod, és jól érezd magad közben. 

Az oktatóképzés tematikája:

- a jóga története;

- az ászanák elemzése- jótékony hatások, könnyítések, nehezitések;

- az ászanák helyes igazítása

- jóga anatómia, fasciahálózat

- pránajáma

- mantrák, mudrák, mandalák

- az ayurvéda története, alapjai

- relaxáció

- meditáció

- jóga segédeszközök használata

A képzés során egy 3 napos elvonuláson is részt veszel majd, ahol a közös gyakorlásokon és meditációkon fogunk részt venni, és megalapozzuk az addig tanultakat.

Kötelező hospitálás ( csak azoknak, akik oktatni is szeretnének): A szemeszter alatt szükséges lesz 30 óra hospitálásra, azaz óralátogatásra. Ezt majd egy hospitaló napló segítségével kell vezetned a megadott szempontok alapján. 

A oktatóképzést vezeti: Halmos Júlia hatha jóga, gerincjóga, kismama- és babás jóga oktató, és dúla, 5 éve oktatóképzés vezető, MBCP- Mindfulness meditációs tanár

VendégelőadóCsicsák Bori, hatha- és kismama jóga oktató és dúla

                              Borsos Ági, hatha jóga oktató

A képzés Időpontjai:

2021. szeptember 25-26.

Október 16-17.

November 5-7 Elvonulás!, 

December 11-12.

2022. január 8-9, 29-30. 

február. 19-20.

március 5-6., 26-27.

A képzési napokon reggel 9 h-kor kezdünk és délután 16h-17h-ig tanulunk (a tananyagtól és fáradtsági szinttől függően)​. Akik nme tanárnak készülnek, átlagosan 2-3 órával hamarabb végeznek majd.

Vizsgák ( csak azoknak, akik oktatni is szeretnének:

Az írásbeli és szóbeli vizsga ideje: 2022. április.
A gyakorlati vizsga a szemeszter végén előre egyeztetett időpontban, megbeszélés szerint - amikor már készen érzed magad erre. 

A fentieken kívül a vizsga része egy esszé írása 3-6 oldal terjedelemben, egy választott témával kapcsolatban, megadott szempontok alapján.

Sikeres vizsga esetén a Yoga Alliance által elismert oklevelet kapsz a kezedbe! 
Nemzetközi diploma igénylése a Yoga Alliance-től külön regisztrációt követően lehetséges egyszeri 100 Euro befizetésével.​

CYS-200.png

Helyszín: Budapest, Logodi utca. 

A képzés ára azoknak, akik tanárnak készülnek:

korai kedvezményes ár 2021. június 1-ig (EARLY BIRD) egy összegben fizetve: 

255.000.- ft. 

június 2-től egy összegben fizetve: 275.000.- ft. 

Szeptember 1-től és részletben: 295.000.- ft.

Az első részlet befizetési határideje Augusztus 15.

A képzés ára azoknak, akik nem készülnek tanárnak: 

2021. augusztus 31-ig egyösszegben 125.000.- ft.

Szeptember 1-től és részletben 155.000.-ft. 

Ha időközben arra jutsz, hogy mégis szeretnél tanárrá válni, akkor a következő csoporthoz csatlakozol majd és a  különbözetetszükséges fizetned!

A korlátozott létszám (8 fő) miatt a jelentkezés a jelentkezési díj befizetése után válik véglegessé!

A képzés díja tartalmazza az előadásokat, jegyzeteket, és a vendégelőadók díját. 

Nem tartalmazza a kötelező hospitálásokat, az elvonulás díját és a vizsgadíjat.

Az egyszeri viszgadíj külön fizetendő.

Vizsgadíj: 10.000 Ft

Az elvonulás díja külön fizetendő: kb 40.000 Ft/3 nap

Ösztöndíj Program a tanárképzésre: 

A jelenlegi helyzetre való tekintettel igénybe vehetőek 2 fő részére jelentős kedvezmények:

Ha úgy érzed, hogy szükséged van erre a képzésre, de anyagi helyzeted nem engedi ezt most meg, akkor pályázhatsz a 20% -és 30%- os kedvezményre is!

Pályázó lehet minden természetes személy, aki szeretné megismerni a jóga jótékony hatásait, tanítási technikákat és fő motivációja az, hogy a jóga szemléletét, tanításait mások megsegítésére használja. 

A maximum 1 oldal terjedelmű motivációs levelet, kérlek, erre a címre küld el!: 

youliayoga@gmail.com "hatha ösztöndíj" tárggyal!

Érdkelődés:  youliayoga@gmail.com e-mail címen vagy a jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével, vagy telefonon: +36-31-782-8143

Szeretettel Várlak! :)

Júlia

code_202010120905160.png

Visszajelzések

Csillag

A Hatha és a Flow képzés amiken részt vettem színvonalas volt, meglepően gyakorlatias és szakmailag mindenképpen alátámasztott. Ezt pedig Julcsi személye tette igazán kerekké, ő volt a lelke az egésznek. Nélküle csak egy tanfolyam lenne a sok közül amit az ember elvégez, de nyomot nem hagy maga után. Eszméletlenül szerencsésnek érzem magam, hogy nála tanulhattam, mert ő volt számomra a jógának az a képviselője akinek a személyes példáján keresztül tapasztalhattam meg, hogy ezt lehet másként is. Falak bomlottak le bennem, hazataláltam a szárnyai alatt, a mentoromnak tekintem. A közeg amit teremt maga körül biztonságos, elfogadó és szeretetteljes. Csodálatos volt figyelni, hogy tudásával mindannyiunkban mást mozdít elő. A saját utunkon támogatott mindannyiunkat a csoportból és ezt érzem a legnagyobb kincsnek. Hiszen mindenkiben mások a lehetőségek, mind a testi adottságot mind az elmét illetően...”

Csillag

Viki

"Örülök, hogy az élet, a sors -vagy nevezzük bárminek- Julcsihoz vezetett, amikor neki vágtam a jógaoktatói képzésnek. Hisz egy remek oktató mellett egy csodálatos embert is megismerhettem. Minden alkalommal úgy mentem be a képzésre, hogy "otthon vagyok" és szerintem ez nagyon ritka dolog, ebben a felgyorsult, versengő világban (igen értve a jógaoktatói képzésekre is..) Hogy miért? Mert Julcsi egy őszinte személyiség, tele szeretettel! Továbbá amit tesz és mondd is őszinte, hisz belőle fakad és számomra ez a leggyönyörűbb, hogy ő ezt szeretné is átadni! Sokkal többet adott a képzés, mint vártam, és ezt nagyon köszönöm!" 

Viki

Orsi

"Julcsi fantasztikus tanár, mentor, aki felemel, támogat és segít a legjobbat kihozni magadból. Megelőlegezett bizalmával tanítványai könnyen túlszárnyalják saját magukat. Egy hiteles, önazonos oktató, aki határozott hittel és elképzelésekkel rendelkezik a jógáról, azonban mindenkinek meghagyja a lehetőséget saját útja megválasztására. A képzés nagyon tartalmas és gyakorlatias volt, melyből kiérződött a szakmai felkészültség és a sok éves tapasztalat. Mindezt fűszerezte Julcsi jó értelemben vett lazasága és napsugaras személyisége. Egy igazi élmény volt, mindenkinek jó szívvel ajánlom!"

Moharos-Imrik Orsi

bottom of page