top of page

Választható Modulok

Komplex Női Jóga Oktatóképzés

A modulok elvégzése után tanusítványt kapsz a kezedbe.

Ha a teljes tanárképzést megcsinálod, akkor vizsgáznod is szükséges majd a teljes tanfolyam végén.

29ed8212a39cbef30387b8aeb971150c.jpg
Női életút a csakrák tükrében
2024. február 5-től, online

A csakrák tükrében nézünk rá női életutunkra. A fogantatástól, az első menstruáción, változókoron át sok küszöbátlépésre rátekinthetsz ebben a tükröződésben. A csakrák fénytörésében látjuk testi változásaink jelentőségét, vérmisztériumaink átütő erejét, szerepeink sokszínűségét.

Önmagában is érdekes ránézni a csakrákon keresztül a fejlődő tudatosságra, ahogyan minden év megnyitja a maga energetikai kapuját, ahol teret ad a tudatnak a fejlődésre. Mindezt a női minőség fényében árnyalni különleges és mély összefüggések felé vezethet a női lét tekintetében.

Megismerve ezeket a folyamatokat és tudatosítva életünkben lehetőséget kapunk arra, hogy az idő lüktetését testünkben és életünkben egy másik dimenzióba emeljük. E tudás és rendszer megismerése egy teljesebb, tudatosabb életvezetés alapjává válhat.

A csakrák tükrében és női fényben megnézett életút áttekintése során a tanítások keretrendszeréből indulva testi és lelki szinten is belső utazásra indulunk, hogy tapasztalataink és közös gyakorlásunk terében ennek az újfajta időszámításnak, afféle belső horoszkópját építsük fel magunkban.

Időpont: 2024. február 5., 12., 19., 26.
március 3., 11., 18.

Helyszín: Online

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 58.000.- ft, tanusítvány nélkül 50.000.-ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

263934901_925625014824770_1961995233593849758_n.jpg
A mantrák világa
2024. május 10-12-től személyes elvonulás

Szinte minden jóga óra elején kapcsolódunk a mantrák világával egy AUM mantra erejéig. Aum és Om között mi a különbség? Mi az a mantra jóga? Mennyire lehet egy jóga óra szerves része a mantrák gyakorlása? Mit tanít a hagyomány a mantrák átadásáról? Mit használhatok és mit nem? Honnan a mantra körök dallamvilága és magával ragadó ereje? Mit rejt a szanszkrit hangtan világa? Sok-sok kérdés, az elmélyülésnek különféle útjai, lehetőségei. Rálátásra törekszünk a mantrák világára, illetve a jóga órák keretei között bátran használható mantrák és mantra jóga gyakorlatok lehetőségeivel ismerkedünk. Mantrák, mint óra keret, mint gyakorlat, mozgás és mantrák összefüggései. Guru-tanítványi kapcsolat a mantrák világában. Tudatosítás a rezgések világa felől, hogy ez a finom módszer is támogathassa az önismeret útját járok gyakorlását.

Időpont: 2024. május  10-12, elvonulás

Helyszín: Mencshely

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft, tanisítvány nélkül 40.000.-ft.

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

il_794xN.2917886688_ma8s_480x480.webp
Női kör vezetői
2024. június 6-9, személyes elvonulás

Szeretettel várunk akkor is, ha önismereti, feltöltődési céllal kapcsolódnál, hiszen élményeken, átéléseken keresztül tanítunk, tanulunk, tapasztalunk. Női körök megtartásához adunk át ötleteket, inspirációkat, gyakorlatokat. Beszélgetéseket indító témák kerülnek elő, melyek segítik, hogy a női megosztások által csoportod tagjai egymástól tanulhassanak, egymás által gyógyulhassanak. Olyan jógával jól ötvözhető módszereket tanulunk, melyek segítenek egy bensőséges légkör megteremtésében, ahol a bizalom terében megnyílhatnak a nők egymás felé. Kommunikációs technikák, érintésterápiás gyakorlatok, mozgásmeditációk, művészetterápiás önismereti feladatok, tánc és még sok más könnyed, játékos mégis nagyon mélyen megérintő feladattal találkozhatsz. Egyszerűen levezethető, mégis a gyökerekig átformáló rítusok. Ebben a közösen létrehozott szakrális térben, a női megtartó erő ölelésében támogathatják a nők egymást a kiteljesedésben.

Időpont: 2024. június 6-9, elvonulás

Helyszín: Farkasfa, Garuda Jurta tanya

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft, tanisítvány nélkül 40.000.-ft.+étkezés+szállás

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

1669885259639.jpeg
Női jógaterápia
2024. március 9-10, online

Modulunk központi témája a női egészség megőrzése és helyrebillentése. Ciklus zavarok, változókor, endometriózis, ciszta, mióma, hormonális problémák, szexuális és még sok-sok más nehézség felmerülhet.
Tanulmányozzuk a betegségek tüneteit, szövődményeit és emellett elmélyülünk abban, hogy a különböző betegségek szimbolikája mit üzenhet számunkra.
Keressük, hogy az orvosi gyógymódok mellett mit tehetünk, hogy egyensúlyunkat újra visszanyerjük.
Egy-egy betegségnél ajánlott tarásokat, egyéb jógaterápiás eszközöket veszük sorra.
A jóga csodálatos eszközei, az ászanák harmonizáló hatása, a légző gyakorlatok tisztító és gyógyító hatása mellett érzelmi és tudati támogatást is keresünk az adott problémára. A fizikai tünetek energetikai rendszerünk kibillentségéről is mesélnek számunkra, így a csakrák tanításai is segítségünkre lehetnek egy-egy diszharmonikus állapotnál. Tudati mintázatainkat is érdemes górcső alá vennünk és a meditáció varázslatos eszközével is rátekinteni betegségünkre. Személyes céllal, saját egészséged megőrzés céljából is elvégezheted képzésünket! Ha a Hozzád forduló nők támogatása a célod, akkor jógában vagy női jógában vagy női egészségmegőrző terápiákban előképzettségre szükséged lesz.
Kurzusunkon egy komplex szemléletet sajátíthatsz el, mellyel önmagad és nő társaid támasza lehetsz.

Időpont: 2024. március 9-10. 9-17:00

Helyszín: Online

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 58.000.- ft, tanusítvány nélkül 50.000.-ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

71pISFLpqDL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
A bennünk élő anya
2024. május 24-26 személyes elvonulás

Elvonulásunkon az anyasággal, mint szerepkörrel és mint megélhető minőséggel is foglalkozunk. Az anyai minőséggel mindannyian már életutunk elején találkozunk Édesanyánk által. Az ő tükrében tapasztalt anyai minták is meghatározóak egy életre. A bennünk élő anya minőség felé fordulva az esetleges anya sebek is gyógyulhatnak. Anyai erőnk már kislányként ösztönösen bennünk él, mindannyiunkban ott van a lehetőség kapcsolódni ezzel az elemi erővel. Anyai erőmet megélhetem mikor éppen egy ötletet, egy lehetőséget, egy közösséget, vagy akár egy alkotást szülök a világra.
Elvonulásunkon annak a kérdésköre is előkerül, hogy vajon minden nőnek muszáj -e szülni/ gyermeket vállalnia és ha ezt mégsem teszi a benne élő Anyával hogyan tud kapcsolódni.
Utunk során sokszor tapasztaljuk, hogy az anyává válás nagy kihívást jelenthet a mai világban. Meddőségi problémákkal is sokan keresnek meg bennünket. Az a tapasztalatunk, hogy a gyermekvállalás nehézségei mögött ritkábban fizikai akadály, sokszor inkább érzelmi, párkapcsolati, társadalmi, egzisztenciális szorongás lapul.
Ezen a modulon abban is elmélyülünk, hogyan, milyen módszerekkel, milyen belső figyelemmel tudok ebben a megváltozott szerepkörben kapcsolódni önmagammal? Hogyan tudom anyaságomat életem, lényem integrált részévé tenni.
Előkerülnek a termékenység, a várandósság, a gyermekágy, a gyermeknevelés örömei és nehézségei és a vér szerinti gyermektelenség is. Szembesülés és gyógyulás. Elmélyülés és gyakorlat. Múltam jelenlétbe varázslása. Minták és mintázatom. Tudatosítás és feloszlatás a természetesség terébe. S arról is beszélünk, hogyan, milyen eszközökkel tud ezekben a folyamatokban egy női kör, egy női jóga óra támogató erő lenni. A témák a jelen lévő nők által is formálódnak, többek között érinthetjük a termékenység, várandósság, kórházban és otthonszülés, örökbefogadás, vetélés feldolgozás, gyermekágyi depresszió, férfiak szerepe, szoptatás, gyermeknevelés, mozaik család témáját is…

Időpont: 2024. május  24-26, elvonulás

Helyszín: Zalaszántó

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft, tanisítvány nélkül 40.000.-ft.+étkezés+szállás

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

ana-toribio-ayurveda.jpg
Ajurvédikus alapok
2024. május 2-től, online

A Hatha Jóga tanításai az Ayurvédikus gyógyítás szerves részét képezik. Az egyes tartásoknak jól ismert hatása van az egészségünkre. Az ászanák gyakorlása ezért célzottan a szervezetet érintő különféle eltérések, nehéz állapotok (betegségek) kiegyensúlyozására is használható. Ennek a rendszernek a megismerése hosszú évek tanulása. Ugyanakkor támogató lehet saját gyakorlásunkban és az ászanák átadásában, ha bizonyos mértékű alapismerettel rendelkezünk. Legalábbis az ayurvédikus rendszer alapjaival, mint a gunák, az öt elem, és a doshák összefüggései, megismerkedünk a 7 dhátuval. A Tattiriya Upanishad kosha tanításait is elővesszük ezeken az órákon, mely az 5 burok tanításáról ad vezetést. Konkrét gyakorlatokkal nézünk rá a szervezet működésének a védikus tudás által lejegyzett tudására, tanítására. Mivel a modulok nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinttel is dolgoznak, ezért a tapasztalásnak abba a terébe próbálunk betekinteni, ahonnan ez a mára lejegyzett tudás származik, hiszen a jógik maguk is saját szervezetük megfigyelése és meditatív állapotok által jutottak e tudás birtokába. Közös gyakorlásunkkal e szemléletmód felé nyitva önmagunkat, érzékelésünk kitágítása a cél, s e mellett egy az órákon is jól hasznosítható alapot teremtünk, mely kiindulópontja lehet annak, hogy átadásban, az órákon értő és megértő támogatást tudjunk adni annak, aki valamilyen testi nehézséggel érkezik.

Időpont: 2024. május 2., 9., 16., 23., 30.

18:00- 20:00 online

Helyszín: online

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft, tanisítvány nélkül 40.000.-ft.+étkezés+szállás

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

bottom of page