top of page

Választható Modulok

Komplex Női Jóga Oktatóképzés

A modulok elvégzése után tanusítványt kapsz a kezedbe.

Ha a teljes tanárképzést megcsinálod, akkor vizsgáznod is szükséges majd a teljes tanfolyam végén.

29ed8212a39cbef30387b8aeb971150c.jpg
Női életút a csakrák tükrében
2025. február, online

A csakrák tükrében nézünk rá női életutunkra. A fogantatástól, az első menstruáción, változókoron át sok küszöbátlépésre rátekinthetsz ebben a tükröződésben. A csakrák fénytörésében látjuk testi változásaink jelentőségét, vérmisztériumaink átütő erejét, szerepeink sokszínűségét.

Önmagában is érdekes ránézni a csakrákon keresztül a fejlődő tudatosságra, ahogyan minden év megnyitja a maga energetikai kapuját, ahol teret ad a tudatnak a fejlődésre. Mindezt a női minőség fényében árnyalni különleges és mély összefüggések felé vezethet a női lét tekintetében.

Megismerve ezeket a folyamatokat és tudatosítva életünkben lehetőséget kapunk arra, hogy az idő lüktetését testünkben és életünkben egy másik dimenzióba emeljük. E tudás és rendszer megismerése egy teljesebb, tudatosabb életvezetés alapjává válhat.

A csakrák tükrében és női fényben megnézett életút áttekintése során a tanítások keretrendszeréből indulva testi és lelki szinten is belső utazásra indulunk, hogy tapasztalataink és közös gyakorlásunk terében ennek az újfajta időszámításnak, afféle belső horoszkópját építsük fel magunkban.

Időpont: 2024. február 5., 12., 19., 26.
március 3., 11., 18.

Helyszín: Online

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 58.000.- ft, tanusítvány nélkül 50.000.-ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

1669885259639.jpeg
Női jógaterápia
2025. tavasza, online

Modulunk központi témája a női egészség megőrzése és helyrebillentése. Ciklus zavarok, változókor, endometriózis, ciszta, mióma, hormonális problémák, szexuális és még sok-sok más nehézség felmerülhet.
Tanulmányozzuk a betegségek tüneteit, szövődményeit és emellett elmélyülünk abban, hogy a különböző betegségek szimbolikája mit üzenhet számunkra.
Keressük, hogy az orvosi gyógymódok mellett mit tehetünk, hogy egyensúlyunkat újra visszanyerjük.
Egy-egy betegségnél ajánlott tarásokat, egyéb jógaterápiás eszközöket veszük sorra.
A jóga csodálatos eszközei, az ászanák harmonizáló hatása, a légző gyakorlatok tisztító és gyógyító hatása mellett érzelmi és tudati támogatást is keresünk az adott problémára. A fizikai tünetek energetikai rendszerünk kibillentségéről is mesélnek számunkra, így a csakrák tanításai is segítségünkre lehetnek egy-egy diszharmonikus állapotnál. Tudati mintázatainkat is érdemes górcső alá vennünk és a meditáció varázslatos eszközével is rátekinteni betegségünkre. Személyes céllal, saját egészséged megőrzés céljából is elvégezheted képzésünket! Ha a Hozzád forduló nők támogatása a célod, akkor jógában vagy női jógában vagy női egészségmegőrző terápiákban előképzettségre szükséged lesz.
Kurzusunkon egy komplex szemléletet sajátíthatsz el, mellyel önmagad és nő társaid támasza lehetsz.

Időpont: 2024. március 9-10. 9-17:00

Helyszín: Online

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 58.000.- ft, tanusítvány nélkül 50.000.-ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

il_794xN.2917886688_ma8s_480x480.webp
Női kör vezetői
2024. június 6-9, személyes elvonulás

Szeretettel várunk akkor is, ha önismereti, feltöltődési céllal kapcsolódnál, hiszen élményeken, átéléseken keresztül tanítunk, tanulunk, tapasztalunk. Női körök megtartásához adunk át ötleteket, inspirációkat, gyakorlatokat. Beszélgetéseket indító témák kerülnek elő, melyek segítik, hogy a női megosztások által csoportod tagjai egymástól tanulhassanak, egymás által gyógyulhassanak. Olyan jógával jól ötvözhető módszereket tanulunk, melyek segítenek egy bensőséges légkör megteremtésében, ahol a bizalom terében megnyílhatnak a nők egymás felé. Kommunikációs technikák, érintésterápiás gyakorlatok, mozgásmeditációk, művészetterápiás önismereti feladatok, tánc és még sok más könnyed, játékos mégis nagyon mélyen megérintő feladattal találkozhatsz. Egyszerűen levezethető, mégis a gyökerekig átformáló rítusok. Ebben a közösen létrehozott szakrális térben, a női megtartó erő ölelésében támogathatják a nők egymást a kiteljesedésben.

Időpont: 2024. június 6-9, elvonulás

Helyszín: Farkasfa, Garuda Jurta tanya

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft, tanisítvány nélkül 40.000.-ft.+étkezés+szállás

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

ana-toribio-ayurveda.jpg
Ajurvédikus alapok
2024. május 2-től, online

A Hatha Jóga tanításai az Ayurvédikus gyógyítás szerves részét képezik. Az egyes tartásoknak jól ismert hatása van az egészségünkre. Az ászanák gyakorlása ezért célzottan a szervezetet érintő különféle eltérések, nehéz állapotok (betegségek) kiegyensúlyozására is használható. Ennek a rendszernek a megismerése hosszú évek tanulása. Ugyanakkor támogató lehet saját gyakorlásunkban és az ászanák átadásában, ha bizonyos mértékű alapismerettel rendelkezünk. Legalábbis az ayurvédikus rendszer alapjaival, mint a gunák, az öt elem, és a doshák összefüggései, megismerkedünk a 7 dhátuval. A Tattiriya Upanishad kosha tanításait is elővesszük ezeken az órákon, mely az 5 burok tanításáról ad vezetést. Konkrét gyakorlatokkal nézünk rá a szervezet működésének a védikus tudás által lejegyzett tudására, tanítására. Mivel a modulok nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinttel is dolgoznak, ezért a tapasztalásnak abba a terébe próbálunk betekinteni, ahonnan ez a mára lejegyzett tudás származik, hiszen a jógik maguk is saját szervezetük megfigyelése és meditatív állapotok által jutottak e tudás birtokába. Közös gyakorlásunkkal e szemléletmód felé nyitva önmagunkat, érzékelésünk kitágítása a cél, s e mellett egy az órákon is jól hasznosítható alapot teremtünk, mely kiindulópontja lehet annak, hogy átadásban, az órákon értő és megértő támogatást tudjunk adni annak, aki valamilyen testi nehézséggel érkezik.

Időpont: 2024. május 2., 9., 16., 23., 30.

18:00- 20:00 online

Helyszín: online

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft, tanisítvány nélkül 

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

bottom of page