top of page

Választható Modulok

Komplex Női Jóga Oktatóképzés

Női kör vezetői képzés
2023. június 22-25., elvonulás

Ebben a modulban női körök megtartásához adunk technikákat számodra. Beszélgetéseket indító témák, melyek segítik, hogy a női megosztások által csoportod tagjai egymástól tanulhassanak, egymás által gyógyulhassanak.

Olyan jógával jól ötvözhető technikákat tanulunk, melyek segítenek egy bensőséges légkör megteremtésében, ahol a bizalom terében megnyílhatnak a nők egymás felé. Kommunikációs technikák, érintésterápiás gyakorlatok, mozgásmeditációk, művészetterápiás önismereti feladatok, tánc és még sok más könnyed, játékos mégis nagyon mélyen megérintő feladattal találkozhatsz. Egyszerűen levezethető, mégis a gyökerekig átformáló rítusok. Ebben a közösen létrehozott szakrális térben, a női megtartó erő ölelésében támogathatják a nők egymást a kiteljesedésben.

A kurzus elvégzése után tanusítványt kapsz a kezedbe. Ha a teljes tanárképzést megcsinálod, akkor vizsgáznod is szükséges majd. Komplex Női Jóga Oktatóképzés felépítése a fentebbi linken olvasható!

Időpont: 2023. június 22-25.

Helyszín: Garuda Jurta Tanya, Farkasfa

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

71pISFLpqDL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

A bennünk élő Anya
2023. augusztus 25-27,elvonulás 

Utunk során sokszor tapasztaljuk, hogy az anyává válás nagy kihívást jelenthet a mai világban. Illetve annak a kérédésköre is egyáltalán, hogy vajon minden nőnek muszáj -e szülni/ gyermeket nevelnie. Meddőségi problémákkal is sokan keresnek bennünket. Az a tapasztalatunk, hogy a gyermekvállalás nehézségei mögött ritkábban fizikai akadály, sokszor inkább érzelmi, párkapcsolati, társadalmi, egzisztenciális szorongás lapul. Ezen a modulon abban mélyülünk el, hogyan, milyen módszerekkel, milyen belső figyelemmel tudok ebben a megváltozott szerepkörben kapcsolódni önmagammal? Hogyan tudom anyaságomat életem, lényem integrált részévé tenni. Anyai erőim hogyan tudom megélni mikor éppen egy ötletet, egy lehetőséget, egy közösséget, egy alkotást szülök a világra. Előkerülnek a termékenység, a várandósság, a gyermekágy, a gyermeknevelés örömei és nehézségei és a vér szerinti gyermektelenség is. Szembesülés és gyógyulás. Elmélyülés és gyakorlat. Múltam jelenlétbe varázslása. Minták és mintázatom. Tudatosítás és feloszlatás a természetesség terébe. S arról is beszélünk, hogyan, milyen eszközökkel tud ezekben a folyamatokban egy támogató női kör, egy jóga óra támogató erő lenni. Témák melyeket érintünk: termékenység, várandósság, kórházban és otthonszülés, örökbefogadás, vetélés feldolgozás, gyermekágyi depresszió, férfiak szerepe, szoptatás, gyermeknevelés, mozaik család…

Szeretettel várunk! :)


A kurzus elvégzése után tanusítványt kapsz a kezedbe. Ha a teljes tanárképzést megcsinálod, akkor vizsgáznod is szükséges majd.

Időpont: 2023. augusztus 25-27., 

Helyszín: személyes elvonulás, Zalaszántó

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia
 

Utazás a gerinc körül jógával- prevenció és rekreáció
2023. november 25-26. személyesen

A legtöbbször úgy kerül be valaki a jóga óránkra, hogy fáj a háta és egy ismerőse/orvosa ajánlotta neki a jógát. És ez az egyik legjobb, amit tanácsolhattak neki. De! Mit kezdünk azzal, aki valamilyen szerzett vagy genetikából adódó testi elváltozással érkezik az óránkra? Mire kell figyelni? Kinek van/lehet szüksége egyéni odafigyelésre, mondhatni terápiára és ki az, aki még biztonságosan járhat csoportos jóga órákra?! 

A két intenzív nap folyamán a fenti kérdésekre is választ kapsz majd, miközben egy biztonságos gyakorlatsort ismerhetsz és tanulhatsz meg, mellyel magabiztosan és elsősorban sérülésmentesen tudsz majd segíteni a hozzád fordulóknak. A képzés alatt a különböző segédeszközök ajánlott, biztonságos és alternatív használatát is ellesheted. :)

Időpont: 2023. november 25-26, 

Helyszín: Szervezés alatt, Budapest

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

letöltés.webp

A mantrák világa
2023- május 19-21., elvonulás

Szinte minden jóga óra elején kapcsolódunk a mantrák világával egy AUM mantra erejéig. Aum és Om között mi a különbség? Mi az a mantra jóga? Mennyire lehet egy jóga óra szerves része a mantrák gyakorlása? Mit tanít a hagyomány a mantrák átadásáról? Mit használhatok és mit nem? Honnan a mantra körök dallamvilága és magával ragadó ereje? Mit rejt a szanszkrit hangtan világa? Sok-sok kérdés, az elmélyülésnek különféle útjai, lehetőségei. Rálátásra törekszünk a mantrák világára, illetve a jóga órák keretei között bátran használható mantrák és mantra jóga gyakorlatok lehetőségeivel ismerkedünk. Mantrák, mint óra keret, mint gyakorlat, mozgás és mantrák összefüggései. Guru-tanítványi kapcsolat a mantrák világában. Tudatosítás a rezgések világa felől, hogy ez a finom módszer is támogathassa az önismeret útját járok gyakorlását.

Időpont: 2023. május 19-21, 

Helyszín: Szervezés alatt

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

263934901_925625014824770_1961995233593849758_n.jpg

Óravezetés- beszéd és technika
2023. december 9.10,  személyesen

Hangunk játékával, magasságával, mélységével, a hangsúlyozással és hanglejtéssel információkat közlünk- mindig. Bár saját hangunk adott, változtatni nem igen tudunk rajta, de az, hogy hogyan ejtjük a szavakat, melyikre helyezzük a hangsúlyt és melyikről vesszük le, hosszabban vagy rövidebben ejtjük önmagában rengeteg információt hordoz; olyan szavakkal nem leírható üzeneteket küldönk folyamatosan hangjátékunkkal, amik befolyásolják a hallgatóságot- legyen az egy előadás, vagy akár egy jóga óra.
Ezért szerves része ennek a modulnak a beszédtechnika óra, melyet Vági Eszter, dráma tanár tart majd a csoportnak. Segítségével azt is megtanulhatod, hogyan használd a hangod, mire figyelj közben, miért fontos az artikuláció és hogy különböző ászanákban hogyan instruálj, hogy módosíts a hangterjedelmen. Arról is szó lesz, mely ászanákban nem javasolt, vagy egyenesen tilos, de minimum kerülendő a beszéd, még akkor is, ha szuper gyakorlott vagy már.

A modul másik részében információkat szerezhetsz arról, hogyan érdemes felépíteni egy jóga órát? Hogyan érdemes tagolni, meddig írunk óra vázat és mikortól hagyatkozunk az ösztöneinkrer? Egyáltalán kell -e óravázlat?
Hogyan vezessük az órát, ha teljesen különböző képességű gyakorlók vannak jelen? És mi van akkor, ha nem csak kezdőként érkezik vendéged egy haladó órára, de külföldi is? 
Megtörtént esetek alapján beszélgetünk, tanácskozunk, hogy a ténylegesen az életben felmerülő, általunk megtapasztalt helyzetekre, ezekből okulva adjunk tippeket, ötleteket, javaslatokat.

 

A kurzus elvégzése után tanusítványt kapsz a kezedbe. Ha a teljes tanárképzést megcsinálod, akkor vizsgáznod is szükséges majd. 

Időpont: 2023. december 9-10. 9-17:00

Helyszín: Budapest I. vagy II. kerülete

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

ana-toribio-ayurveda.jpg

Az ajurvédikus szemléletmód alapjai
2023. április 17-től hétfőnként 18:30-tól, hat héten át

A Hatha Jóga tanításai az Ayurvédikus gyógyítás szerves részét képezik. Az egyes tartásoknak jól ismert hatása van az egészségünkre. Az ászanák gyakorlása ezért célzottan a szervezetet érintő különféle eltérések, nehéz állapotok (betegségek) kiegyensúlyozására is használható. Ennek a rendszernek a megismerése hosszú évek tanulása. Ugyanakkor támogató lehet saját gyakorlásunkban és az ászanák átadásában, ha bizonyos mértékű alapismerettel rendelkezünk. Legalábbis az ayurvédikus rendszer alapjaival, mint a gunák, az öt elem, és a doshak összefüggései, megismerkedünk a 7 dhátuval. A Tattiriya Upanishad kosha tanításait is elővesszük ezeken az órákon, mely az 5 burok tanításáról ad vezetést.

Konkrét gyakorlatokkal nézünk rá a szervezet működésének a védikus tudás által lejegyzett tudására, tanítására.

Mivel a modulok nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinttel is dolgoznak, ezért a tapasztalásnak abba a terébe próbálunk betekinteni, ahonnan ez a mára lejegyzett tudás származik, hiszen a jógik maguk is saját szervezetük megfigyelése és meditatív állapotok által jutottak e tudás birtokába. Közös gyakorlásunkkal e szemléletmód felé nyitva önmagunkat, érzékelésünk kitágítása a cél, s e mellett egy az órákon is jól hasznosítható alapot teremtünk, mely kiindulópontja lehet annak, hogy átadásban, az órákon értő és megértő támogatást tudjunk adni annak, aki valamilyen testi nehézséggel érkezik.

Időpont: 2023. április 17, hétfő, 18:30, hat héten át

Helyszín: Online, Zoom alkalmazás

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

1662992913854.jpeg

Meditáció és relaxáció nőknek
2023. november 16-tól online

Modulunkban a tradicionális és “friss” meditációs irányzatokkal egyaránt ismerkedünk. Elmélyülésünket és tisztánlátásunkat a hindu, buddhista és zen tradícióból vett tanítások is segítik majd.
A légzésfigyeléstől az 5 burokon át a mindfullness technikáit megismerve megalapozhatod gyakorlásod. Megtanulhatod, hogy mi az a kontempláció, hogyan használd a yantrákat, milyen a sétáló meditáció, és hogy a mozgásmeditáció pontosan mit is takar.
Relaxációs technikákkal is ismerkedhetsz majd, mint pl. vizualizációval ötvözött relaxáció.
Tisztázni fogjuk, hogy mi a különbség a meditáció és a relaxáció között. Megbeszéljük mi történik az agyban ezek gyakorlása közben és milyen kutatási eredmények vannak a meditációs és relaxációs állapotokkal kapcsolatban.

Szeretettel várunk! :)


A kurzus elvégzése után tanusítványt kapsz a kezedbe. Ha a teljes tanárképzést megcsinálod, akkor vizsgáznod is szükséges majd.

Időpont: 2023. november 25-26., online, 9-17h-ig

Helyszín: Online, Zoom alkalmazás

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 48.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia
 

Női flow
2023. április 15-16,

Az élet tengerén a nő a hullámzó, örökké változó élet tudásának hordozója. A víz elem számos szertartás formájában és tanítások tekintetében is a nőhöz kötött- a víz, amely felveszi a formát, majd hullámaival alakítja, a saját ereje által mégcsiszolgatja a medret.

 A jóga flow az élet hullámzását testesíti meg a gyakorlásban, s testünk fejlődése, változása e gyakorlás mentén lelki szinten is hozza a maga bölcsességét, rugalmasságát, áthidaló, összekötő erejét.

Mozgás központú modul, mely a légzést elsődleges mozgató erőnek tekinti; test vezetésében érleli mély és igaz tapasztalattá a gyakorlást. Az órák során a flow hagyomány különféle rétegeihez, iskoláihoz kapcsolódunk a nap és holdüdvözlet változatain keresztül az ashtanga jógán át egészen a tibeti 5 rítusig.

Időpont: 2023. április 14-16. pénteken 17-20:00, szombaton és vasárnap 9-17:00

Helyszín: Budapest I. vagy II. kerülete/online

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja (ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

1662990114746.jpeg

 Mielőtt a szőnyegre lépnél
életvezetés a Jóga Szutrák alapján

2022. október 17-től, 10 héten át, online

A jóga valódi jelentése kapcsolódás önmagammal. Egy módszer, gyakorlat, filozófiai rendszer, mely abban támogat, hogy visszaemlékezzünk igaz természetünkre. Ez a folyamat nem a jóga szönyegen kezdődik és nem is ott ér véget. Minden jóga iskola ad különféle életvezetési javaslatokat a gyakorlatok mellé. Ez a hagyomány mélyen beágyazottan található az eredeti forrásban is, a Jóga Szútrákban. Gyakorlásunk egyik alapvető feltétele, hogy a 10 életvezetési javaslatnak (5 jáma, 5 nijáma) megfelelő élet megélésére törekedjünk. Az órák során abban mélyülünk el, hogy a jámák és nijámák világa hogyan terjeszti ki a jóga gyakorlást a hétköznapok terébe, és fordítva is, hogyan teremt megfelelő alapot gyakorlásunkhoz. Ránézünk arra is, hogy konkrét gyakorlatokkal hogyan támogathatom magam egy-egy tanítás elmélyítésében, s arra is rálátást kaphatunk ebben a folyamatban, hogy mi lehet elakadásunk egy adott javaslat követésében. A sorozat fontos alap, ahol a jóga gyakrolásból kihúzó erőkkel szembesülhetünk, s a gyakorlatok által egy megnyíló tudatosság irányába terelhetjük életünket a Jóga Szutrák (Vezérfonalak) vezetésében. A sorozat célja az is, hogy ez a tudás ne puszta felsorolásként legyen jelen saját gyakorlásunkban, hanem élő tudássá varázsoljuk. "Szállj le önmagad mélyére, mint egy kútba; s ahogy a határolt kút mélyén megtalálod a határtalan talajvizet: változó egyéniséged alatt megtalálod a változatlan létezést." Weöres Sándor

Időpontok: október 17,24,31, november 7,14,21,28, december 5, 12, 19.

Hétfőnként 18:00

Helyszín: Online,Zoom alkalmazás

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

II. Női életút a csakrák tükrében
2023. január 16-tól, 8 héten át, online

A csakrák tükrében nézünk rá női életutunkra a fogantatástól, az első menstruáción, változókoron át egészen az elmúlásig. A csakrák fénytörésében látjuk testi változásaink jelentőségét, vérmisztériumaink átütő erejét, szerepeink sokszínűségét. 

Önmagában is érdekes ránézni a csakrákon keresztül a fejlődő tudatosságra, ahogyan minden év megnyitja a maga energetikai kapuját, ahol teret ad a tudatnak a fejlődésre.

Mindezt a női minőség fényében árnyalni különleges és mély összefüggések felé vezethet a női lét tekintetében.

Megismerve ezeket a folyamatokat és tudatosítva életünkben lehetőséget kapunk arra, hogy az idő lüktetését testünkben és életünkben egy másik dimenzióba emeljük, s ahogyan a bolygóállás ismerete támogatóan tud hatni életünkre -mert a kínálkozó lehetőségek tudatosítását adhatja-, úgy válhat e tudás és rendszer megismerése egy teljesebb, tudatosabb életvezetés alapjává. A csakrák tükrében és női fényben megnézett életút áttekintése során a tanítások keretrendszeréből indulva testi és lelki szinten is belső utazásra indulunk, hogy tapasztalataink és közös gyakorlásunk terében ennek az újfajta időszámításnak, afféle belső horoszkópját építsük fel magunkban.

Időpont: 2023. január 16, 23,30, február 6,13,20,27, március 6. 

Hétfőnként 18:00

Helyszín: Online, zoom 

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

1662992473476.jpeg

Modulunk központi témája a női egészség megőrzése és helyrebillentése. Ciklus zavarok, változókor, endometriózis, ciszta, mióma, hormonális problémák, szexuális és még sok-sok más nehézség felmerülhet.
Tanulmányozzuk a betegségek tüneteit, szövődményeit és emellett elmélyülünk abban, hogy a különböző betegségek szimbolikája mit üzenhet számunkra.
Keressük, hogy az orvosi gyógymódok mellett mit tehetünk, hogy egyensúlyunkat újra visszanyerjük.
Egy-egy betegségnél ajánlott tarásokat, egyéb jógaterápiás eszközöket vesszük sorra.
A jóga csodálatos eszközei, az ászanák harmonizáló hatása, a légző gyakorlatok tisztító és gyógyító hatása mellett érzelmi és tudati támogatást is keresünk az adott problémára. A fizikai tünetek energetikai rendszerünk kibillentségéről is mesélnek számunkra, így a csakrák tanításai is segítségünkre lehetnek egy-egy diszharmonikus állapotnál. Tudati mintázatainkat is érdemes górcső alá vennünk és a meditáció varázslatos eszközével is rátekinteni betegségünkre.
Egy komplex szemléletet sajátíthatsz el, mellyel támogathatod a hozzád forduló nőket.

Időpont: 2024. tavasz

Helyszín: Online,Zoom alkalmazás

Jelentkezés: komplexnoikepzes@gmail.com

Díja ( ha csak ezt a modult végzed el, és nem fizetted be a teljes Oktatóképzés díját): 45.000.- ft

Oktatók: Csuday Dóri, Lakatos Dóra, Halmos Júlia

1669885259639.jpeg

Női jógaterápia 
2024. tavasza

bottom of page