top of page
IMG_6067.JPG
  • Facebook
Csuday Dóra
Alternatív mozgás és masszázsterapeuta, kismama-, babás-, gyermek és női jóga oktató és oktatói képzések vezetője, 5 gyermek édesanyja

Három éves ázsiai tartózkodásom alatt Indiában Dharamsalában jártam Vijay Amar  óráira. Ez a 3 év meghatározó élmény, itt nem csak órákon tanulhattam, hanem magamba szívhattam az egész ázsiai miliőt. Éltem hindu, buddhista és muszlim országban is. Testközelből tapasztalhattam védikus, ayurvedikus, tibeti tanításokat. Hálás vagyok ezekért az élmények ért!

20 éve jógázom, B.K.S. Iyengar jógakönyve keltette fel az érdeklődésemet, majd Magyar Lászlótól tanultam rengeteget. Kismamaként és babával is rendszeresen jógáztam, ebben Fernezelyi Bori és Halmos Júlia sokat segítettek.

Gyermekeim megszületése után felkeltette figyelmemet a gyermekjóga. Elvégeztem Csíki Mariann gyerekjóga oktatói tanfolyamát, akinek nagyon hálás vagyok szeretettel teli tanításáért! Gyermekeim egyben mestereim, folyamatosan tanulok Tőlük! Mindegyikük más és más leckéket tartogat a számomra…

Később páros és akro-jógát tanultam, ahol a tradicionális jógát, az akrobatikát és a thai masszázst ötvözzük. Mindezek mellett belső kép terápiát végzek.

Célom a jógával egy mélyebb, tisztább tudatállapot megélése, a testérzetek tudatosítása, a test üzeneteinek felismerése. Alternatív mozgás és masszázs terapeutaként érdekel, hogyan lehet a jógát önmagunk és családunk gyógyítására, harmonizálására használni. Szeretnem ezt a tudást speciális helyzetekre is alkalmazni /pl: hiperaktív és a viselkedészavaros -nak titulált- gyermekek (és felnőttek…) megértése, megérzése, segítése/.

bottom of page