top of page
Kismama jóga 
A várandósság 12. hetétől

A kismama jóga módszerének kidolgozója Francoise Barbira Freedman, orvos-antropológus, jógaoktató és négygyermekes anya. Lényege, hogy a kismama minél jobban kihasználja a várandósság időszakát, nem csak testileg, de lelkileg is felkészüljön a babára. Elfogadja a testi és lelki változásokat egyaránt.

A foglalkozás egyaránt tartalmaz klasszikus jógaelemeket és Freedman asszony Amazonas vidéki antropológiai kutatásai során, a természeti népek asszonyainál megfigyelt, és tőlük átvett mozgáselemeket, ill. gátizomtornát.

Alkalmazkodik a folyamatosan változó női szervezethez, így az ászanák sokkal inkább folyamatos, könnyed gyakorlatsorok és nem kitartott testhelyzetek. Főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását célozzák, így elkerülve, vagy enyhítve az ebben az időszakban- szinte mindenkinél- jelentkező hát- és derékfást. Lazítják a medence körüli ízületeket, izmokat is, ezzel is készülve a szülés csodás élményére.

A gátizom tornával erősíted a medence alapi izmokat, melyekre a folyamatosan növekvő pocak miatt nagyobb terhelés jut.

Az óra végi relaxáció segít ellazulni,feltöltődni, minőségi pihenést ad, még azoknak is, akik a várandósság bizonyos időszakában már nem tudnak éjszaka nyugodtan aludni.

Online órák

 

Kedd: 18:15 Halász Eszterrel

Szerdán: 10:00 Halmos Júliával

Csütörtökön: 18:00 Tasnádi Sárával

Vasárnap: 10:00 Hemberger Fruzsival