top of page
Keresés
Szerző képeJúlia Halmos

Gondolatok a stresszoldó tanfolyamhoz

Rengeteg nyomás, elvárás érkezik a külvilágból, amellyel nem vagy alig bír megküzdeni a lelkünk. A felfokozott helyzeteket hol jobban, hol rosszabbul kezelhetjük, attól függően, hogy milyen lelkiállapotban vagyunk; és ez attól is függ, hogy mi van épp a szűk vagy a tágabb családi körben, milyen az általános légkör a munkahelyünkön, vagy éppen mennyire nem tudtunk megfelelni a saját elvárásainknak.

A 4 alkalmas stresszoldó tanfolyammal az lehet az egyik cél, hogy elfogadd az élet örök nyugtalanságát, változását. Hogy elfogadd az egyetlen állandót, az örök változás. Azt, hogy a legtöbb dolog tőlünk függetlenül zajlik és alakul.

Ha megfelelően elsajátítunk bizonyos technikákat, akkor képesek lehetünk minden élet helyzetet elfogadni- úgy ahogy van.

Ez nem beletörődést jelent, hanem az ellenállás feladását. Ezáltal hamarabb leszünk képesek elfogadni az új helyzeteket, szituációkat- azt, hogy nem minden előre eltervezett, megálmodott és elképzelt "mozink" jön be úgy, ahogy szeretnénk.

És ha ez sikerül, hamarabb látjuk meg a megoldást. És sokszor a megoldás az, hogy csak engedjük, hogy történjenek a dolgok- nem tudunk mindent megoldani, nem tudunk mindent (úgy) befolyásolni, ahogy szerintünk a legjobb lenne. Ha felismerjük, hogy mi az amin tudunk változtatni, és felismerjük, ha valamin nem, akkor már is könnyebbé tettük a saját létezésünket.

Egyébként pedig, az élet, vagy Isten, vagy az Univerzum mindig igazságos, és baromi jó a humora :), és mindig tanít- az igazán fontos dolgokat pont nem onnan, vagy nem azon az úton keresztül fogod elérni, ahogy Te a kis fejedben kitaláltad. :)

Viszont, ha kitartasz az elhatározás mellett, ha tiszta szívből jön, ha a zsigereidben érzed, akkor el fogod érni, úgy hogy észre sem veszed. Sőt, igazából, már most ott vagy, és már most egész vagy.

Csak meg kell állnod és meglátnod azt a csodát, ami vagy.

65 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page