top of page
Keresés

Gondolatok a képzéseimhez

Frissítve: 2020. szept. 15.

Lassan már 5 éve annak, hogy az első oktató képzést másodmagammal vezetni kezdtem a budapesti Downdog jóga stúdióban másodmagammal. Akkor még nem sejtettem, mennyire a szívemhez fog nőni ez típusú tanítás. Valahol a harmadik képzés végére láttam meg, hogy ez több, mint egy tanfolyam. Hiszen a jóga is több számomra, mint ászanázás. A jóga mindig ott volt az élet erőpróbáinál, kitartást és hitet adott - hitet magamban és abban, hogy minden okkal történik, miattam, értem. Akarva és akaratlanul is ezt a szemléletet adtuk, adtam tovább.

Az első képzős csapat ajándék volt és úgy vigyáztam rá, mint a tengerparton gyűjtött kagyló- kincsekre. Nagyrészüket régóta ismertem, régóta jártak hozzám, hozzánk gyakorolni, megvolt a kölcsönös bizalom. Kezüket a kezünkbe tették, és mi elindultunk velük egy (ideig) közös úton.


A tanítás évei alatt minden csapattól tanultam, minden csapat vezetése hozzám tett; ezek által csiszolódott, vált egyre jobbá, összetettebbé a képzés menete. Szép lassan eltűntek az úgynevezett “gyermekbetegségek”, és cél is módosult kissé. A hibákból tanultam; nem mindig volt könnyű elfogadni ezeket a hibákat, de végül mindig hálás voltam érte, hogy ezeket tapasztaltam és ezáltal jobbá válhattam ebben a folyamat vezetésben.


A képzéssel elsősorban kulcsot szeretnék adni ahhoz, hogy megtaláld a csodát magadban, hogy elfogadd magad minden gondolatoddal, érzéseddel együtt, ami akkor és ott veled van. Hiszek a változásban, abban, hogy ha az ember akar, akkor bármikor képes a változásra. Tudunk változtatni hiedelmeken, ezekből táplálkozó félelmeken. És ha ezeket átformáljuk, formáljuk gondolatainkat és érzéseinket egyaránt. Ezáltal megváltozik a világ- és életszemléletünk. És így a világ is körülöttünk.

Az ászanák gyakorlásán, elemzésén, mitológiáján keresztül kutatjuk majd testünk titkait, a légzésfigyelés megtapasztalásával kerülünk majd közelebb elménk működéséhez. Ez vezet majd el érzéseink mélyen gomolygó örvényeihez és tapasztaljuk meg a tudatosság csillogó mester hegyeit.

Az elmúlt 13 év tanítási és élet tapasztalatával mutatok majd Neked ajtókat és irányokat, s szívem minden szeretetével vezetlek majd addig, amíg az szükséges.


Az hírhedt covid előtti félévben két hatha jóga oktatóképzős csapatot vezettem végig a kurzuson és mellette még egy kismama jóga oktatói csoportom is volt. A családi életen kívül még a mára már bezárt kis stúdióm útját is egyengettem- kicsit olyan volt, mintha tavaly szeptemberben a lelkem egy része felszállt volna egy TGV-re, és 300 km/ órás sebességgel hajtott volna...Hihetetlenül termékeny időszak volt, és mostmár mérhetetlen hálát érzek, hogy ezt akkor megtapasztalhattam. Fárasztó, igazán fárasztó, impulzív, erős hónapok voltak, de minden pillanatát élveztem és megéltem. Ismét találkoztam azzal, hogy többet bírok el, mint amit gondolok- és ugyanakkor azt is, hogy figyelnem kell határaimra, és nem kell mindig teljesítő képességem csúcsait tiporni.

A covidnak köszönhetően leszálltam a TGV-ről és kicsit megpihentem. Hálás vagyok ezért a pihenőért- ajándék volt nekem. Keveset tanítottam, viszont utolértem magam- a lelkem. Megtudtam végre fogalmazni, hogy mi fontos számomra, mit szeretnék a jövőben elérni, és leginkább hogyan. Mert a TGV tök jó...de nekem- és ez a kulcs- nekem, túl gyors. :)


Így tehát kalandra készen, feltöltődve várlak az őszi képzésemen, mostmár másik helyszínen, NemcsakJóga Mozgás Stúdióban Október 10-től!


Ha kérdésed van, írj nekem bátran!


Hála


378 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page