top of page
Keresés

A jóga útján...

A képzések és tanfolyamok, melyek vezettek eddig...
























A jógával a kapcsolatom 2008-ban kezdődött. Előtte is ismerkedtem a vele, de akkor kezdtem el tanulni is róla, amikor megtudtam, hogy a fiammal várandós vagyok. Az Asram Jógaközpontba iratkoztam be Kotroczó Anikó Kismama jóga oktatóiképzésére. Anikó már akkor praktizáló dúla volt. A képzés alaposan felkészített a szülésre, félelmeimet oldotta ezzel kapcsolatban. A tanfolyam során fogalmazódott meg bennem előszőr, hogy egy nap én is szeretnék majd dúla lenni. A sikeres vizsgák után rögtön tanítani kezdtem.

Manó fiam születése után - vele együtt :) -, 2009-ben végeztem el a babás jóga oktatóit szintén Anikónál. 2010 áprilisában megszületett Maja lányom. A gyerkőcök szinte minden időmet igénybe vették, ahogy az ilyenkor lenni szokott :). A két várandósság és szülés, a gyermekek terelgetése, nevelése mind testileg, mind mentálisan igénybe vett. Így fordultam szép lassan a jóga nem kismamás vonalához.

2011 végén kezdtem gerincjógát tanulni, amit egészen hamar, még a vizsgáim előtt máris oktatni kezdtem. A hatha jógával több tanáron keresztül ismerkedtem, és rengeteg gyakorlással, ajánlott könyvek olvasásával kezdtem 2013-ban hatha órákat is tartani. Az elején még a gerincjóga jsaátos elemeivel vegyítettem, majd fokozatosan vált szét tanítési stílusomban a gerinc- a hatha- és a flow jóga.

A következő években hetente több, mint tíz jóga órát tartottam, csoportos és magán órákat egyaránt. Rendszeresen vezettem táborokat és szerveztem workshopokat különböző témákban. Ezek az évek csodálatosan intenzívek, tanítási tapasztalatban gazdagok voltak. A sok csoda mellett akadt kihívás a magánéletemben is.

így jutottam el 2016-ban Bujáki Gabi / Navnihal Kaur/ Kundalíni Rebirthing jóga oktatóképzésére. Ez végül közel egy éves önismereti és transzformációs út volt, valóban kicsit újjészülettem. Bár kundalíni órákat nem tartok, és nem is tervezem, egy fantasztikus rendszernek gondolom. Ennek a képzésnek és benső átalakulásomnak is köszönhetően végeztem el 2017-ben a OneBrain kineziológus tanfolyam első két modulját. Megerősített abban, a mára már bizonyított tényben, hogy a testünk mindenre emlékszik, ami történik vele, és hogy fel nem dolgozott negatív élményeink velünk maradnak- a sejtseinkben, az izmainkban.

Egy évvel később , 2018 szeptemberében végre dúla lettem. Ez a képzés erősített meg abban, hogy a gondolatot, mely csiraként már első szülésem után ott volt bennem, most locsolnom és nevelnem kell- hogy igen, szükség van arra, hogy a Nőknek, leendő anyáknak megtanítsuk, pontosabban megmutassuk, hogy bizhatnak a testükben, hogy senki más nem ismeri olyan jól, mint ők saját maguk, és ebből adódóan képesek megszülni felesleges külső beavatkozások nélkül is a gyermeküket.



75 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page