top of page

Kismama kisokos

Itt olyan tartalmakát, cikkeket, tippeket, gyakorlati útmutatókat találsz, melyek segítenek megérteni, elfogadni a várandósság és szülés időszakát, a testi és lelki változásokat. 

A Facebookon a tudatos nőiség, anyaság, várandósság és szülés témáival kapcsolatban is találsz hasznos bejegyzéseket a Kompetens_Anya facebook és intagram oldalon és csatlakozhatsz Zárt Csoportunkhoz, ahol különböző programokat ajánlunk figyelmedbe! 

Légzőgyakorlatok

"Aranyfonál légzés"

A kismama jóga órákon alkalmazott "aranyfonál légzés" ,az egyik legcsodálatosabb és ugyanakkor legegyszerűbb légzőtechnika. Tovább olvasom...

Hallgasd meg és próbáld ki! :)

Aranyfonál légzés

Tudj meg többet

Az ultrahang

A 20. század egyik orvosi szempontból fontos találmánya a különböző képalkotó eljárások megjelenése, melyek közül is az Ultrahang az egyik leggyakrabban használt vizsgálati módszer a várandósság során.
Az UH segítségével következthetünk többek között a baba méreteire ( súly, hossz, fejkörfogat stb.), a méhben való elhelyezkedésére, a magzatvíz mennyiségére stb.
👉Ugyanakkor nagyon fontos meghegyezni, hogy ezek a vizsgálatok, nem feltétlenül pontosak, hozzávetőleges adatokat kaphatunk. A baba súlyát illetőleg akár 200-300 g-t is tévedhet plusz-mínusz irányban egyaránt egy-egy ilyen mérés, amely, egy újszülöttnél igen jelentős mértékű különbség. A test arányait figyelő méréseknél szintén hasonló a százalékos tévedési arány; akár 1-2 centivel is mérhetnek hosszabbat vagy rövidebbet az orvosok, vagy szonográfusok.
Tovább olvasom...
 

bottom of page